Archive for December, 2015

Vas divjih cvetlic

Skupnosti ljubiteljev malih hiš (v originalu tiny house community) so v ZDA zelo pogoste. Kot že ime pove, tam prebivajo ljudje, ki prisegajo na tovrsten način življenja. Vas divje cvetlice ponuja veliko tako za mlade kot tusi sterejše stanovalce. Posestvo ponuja ribnik, sprehajalne poti, bazen, površine za druženje, celo domače živali so dobrodošle. Na vrtovih, ki jih prav tako ponujajo lahko pridelujete svojo zelenjavo. V vasi lahko prebivate stalno ali samo občasno. V vsakem primeru, ko vas ni doma sosed poskrbi za najnujnejša dela okoli hiše.

Wildflower1

Wildflower2

Wildflower3

Wildflower4

Wildflower5

Wildflower6

Wildflower7

Wildflower8

Wildflower9

Najdeno na: tinyhousetalk.com

Več o skupnosti: thevillageofwildflowers.com

La Chanchita – tretje življenje avtobusa kot avtodoma

La Chanchita je Mercedes-Benz avtobus izdelan leta 1966. Preden je bil predelan v tovorno vozilo, je bil namenjen prevozu potnikov v Buenos Airesu. Novi lastniki so mu namenili še tretje življenje. Življenje avtodoma.

Predelava je trajala 9 mesecev. Namen predelave je bila izposoja avtobusa obiskovalcem, predvsem avanturistom in ljubiteljem ekstremnih športov, da bi lahko bolje spoznali Južno Ameriko. Javni transport ni dobro razvit, zato potrebuješ, če potuješ v odročne kraje, drugačen prevoz. S tem avtobusom si popolnoma neodvisen od drugih. Lastniki so smučarji, zato je avtobus na cesti tudi pozimi. Zato je vozilo predvsem dobro izolirano in opremljeno s pečjo na drva, kar nudi dobro in poceni ogrevanje.

Ker je poraba energije v takšnih vozilih zelo  pomembna, notranjost osvetljujeo 12 V LED svetilke. Vgrajen je tudi električni pretvornik iz 12 V v 220 V. Tako se lahko z električno energijo napajajo tudi računalniki in telefoni.

Za oskrbo z vodo skrbita 2 rezervoarja. Večji 350 litrski je vgrajen zunaj pod avtobusom, manjši 150 litrski pa v notranjosti. Pozimi, ko so temperature pod lediščem, se zunanji ne uporablja in tako preprečimo zmrzovanje vode.

Na avtobusu je prostora za 5 oseb. Ima vso opremo, ki jo potrebujete za vsakdanje življenje: vodo, elektriko, tuš, wc, peč na drva, kuhinjo,…

Chanchitabus1

Chanchitabus2

Chanchitabus3

Chanchitabus4

Chanchitabus5

Chanchitabus6

Chanchitabus7

Najdeno na: tinyhousedesign.com

Njihova stran: chanchitabus

Follow us
RSS
Follow by Email
Pinterest
Instagram