Archive for January, 2016

Življenje pet članske družine v hiši na kolesih

Takole pravijo:

Končno smo dobili hišo, katero vam z veseljem predstavljamo. Nas pet, dve mački in morski prašiček živimo v majhni hiši v enem od KOA kampov. Hiša je dolga 12,2 metra in  široka 3,66 metra.

Idejo o gradnji hiše smo dobili s prebiranjem spletnih novic (tinyhousetalk.com). Medtem ko smo iskali posestvo, kjer bi lahko zgradili svojo hišo, smo slučajno naleteli na načrte za hišo, katera je bila najbližje tistemu, kar smo si želeli. Zgrabili smo priložnost in se čim prej preseliti iz 158 kvadratnih metrov velikega stanovanja v 41 kvadratnih metrov veliko hiško. Bila je odlična ideja.

Originalni članek z nakaj fotografijami si lahko ogledate tukaj.

 

 

Najdeno na: tinyhousetalk.com

Moja hiša

Hiša ima 35 kvadratnih metrov bivalne površine v pritličju in slabih 14 kvadratnih metrov površine v galeriji. V pritličju sta dva prostora: kopalnica in večji prostor, ki vključuje hodnik, kuhinjo in dnevno sobo. V nadstropju je manjša galerija, ki je urejena kot spalnica. Ob hiši je še terasa s 25 kvadratnimi metri površine.

Zunanje stene so lesene okvirne konstrukcije debeline okoli 25 cm s šestimi nosilnimi stebri. Stene bodo izolirane z 20 cm debelo kameno volno. Hiša ima tri okna (malo okno v kopalnici, okno v kuhinji in zaradi nizkega stropa nižje okno v spalnici), vhodna vrata in balkonska vrata z izhodom na teraso.

Dvokapna streha bo prav tako lesene konstrukcije, krita s pločevino s posipom. Strešna konstrukcija bo naslonjena na kapni legi, ki bosta ležali na daljših stenah ter slemensko lego, ki bo naslonjena na krajši steni ter nosilec galerije. Med nosilci in pod njimi bo steklena volna debeline vsaj 22 cm.

Hiši pa ne sme manjkati niti dimnik, kajti ogrevali jo bomo na lesno biomaso.

Tudi terasa bo lesena. Postavljena bo na 9 točkovnih betonskih nosilcev. Lesena konstrukcija nad teraso ne bo nosila strehe, ampak bo služila zgolj kot opora rastlinam, ki jo bodo pokrivale in delale senco bivalnim prostorom v hiši v vročih poletnih dneh.

Moja Hisa3

Moja Hisa2

Moja Hisa1

Follow us
RSS
Follow by Email
Pinterest
Instagram