La Chanchita – tretje življenje avtobusa kot avtodoma

La Chanchita je Mercedes-Benz avtobus izdelan leta 1966. Preden je bil predelan v tovorno vozilo, je bil namenjen prevozu potnikov v Buenos Airesu. Novi lastniki so mu namenili še tretje življenje. Življenje avtodoma.

Predelava je trajala 9 mesecev. Namen predelave je bila izposoja avtobusa obiskovalcem, predvsem avanturistom in ljubiteljem ekstremnih športov, da bi lahko bolje spoznali Južno Ameriko. Javni transport ni dobro razvit, zato potrebuješ, če potuješ v odročne kraje, drugačen prevoz. S tem avtobusom si popolnoma neodvisen od drugih. Lastniki so smučarji, zato je avtobus na cesti tudi pozimi. Zato je vozilo predvsem dobro izolirano in opremljeno s pečjo na drva, kar nudi dobro in poceni ogrevanje.

Ker je poraba energije v takšnih vozilih zelo  pomembna, notranjost osvetljujeo 12 V LED svetilke. Vgrajen je tudi električni pretvornik iz 12 V v 220 V. Tako se lahko z električno energijo napajajo tudi računalniki in telefoni.

Za oskrbo z vodo skrbita 2 rezervoarja. Večji 350 litrski je vgrajen zunaj pod avtobusom, manjši 150 litrski pa v notranjosti. Pozimi, ko so temperature pod lediščem, se zunanji ne uporablja in tako preprečimo zmrzovanje vode.

Na avtobusu je prostora za 5 oseb. Ima vso opremo, ki jo potrebujete za vsakdanje življenje: vodo, elektriko, tuš, wc, peč na drva, kuhinjo,…

Chanchitabus1

Chanchitabus2

Chanchitabus3

Chanchitabus4

Chanchitabus5

Chanchitabus6

Chanchitabus7

Najdeno na: tinyhousedesign.com

Njihova stran: chanchitabus

Leave a Reply

*

Follow us
RSS
Follow by Email
Pinterest
Instagram