Tloris moje nove hiše

Hiša ima vse, kar imajo tudi velike hiše. Razlika je samo v tem, da v tej hiši za posamezen del lahko namenimo precej manj prostora. To pomeni, da mora biti prostor za normalno življenje veliko bolj racionalno porabljen. Hiša je namenjena bivanju 2 oseb. Velikost je primerljiva z enosobnim stanovanjem ali garsonjero. Toda to je samostojna hiša, na svoji parceli, s svojo teraso in svojim vrtom, kar nekaterim pomeni bistvo bivanja. Obenem pa tudi minimiziramo stroške bivanja in vzdrževanja, kar je danes tudi zelo pomemben faktor.

V bistvu na tlorisu lahko vidite samo dva ločena prostora (poleg spalnice v nadstropju). To sta kopalnica z WC-jem in bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Stopnice, ki vodijo v nadstropje niso strme, lahko bi rekli, da so normalnih dimenzij. Na to opozarjam zato, ker ima veliko podobnih hiš, namesto stopnic lestev ali zelo strme stopnice. S tem prostor, kjer bi stale stopnice namenijo za druge stvari. Vsi pa nimamo radi strmih stopnic oz. lestev. Res je, da ne greš velikokrat po teh stopnicah (vendar vsaj dvakrat dnevno). Ampak vsi se bomo enkrat postarali in bo hoja ali plezanje po stopnicah postala težava. To je največji razlog, zakaj sem se odločil za “normalne” stopnice.

No seveda, ta hiša je, kot sem že napisal, primerna za bivanje največ dveh oseb. Torej v obdobju ko te starši postavijo iz svoje hiše na cesto, ali pa potem, ko sam postaviš otroke na cesto in ostaneš sam s svojo partnerico / partnerjem. Velike dvo ali tronadstropne hiše takrat postanejo prevelike in predrage. Zato je odločitev za selitev v manjšo hišo popolnoma na mestu, veliko hišo pa prepustiš večjim mladim družinam.

Moja-Hisa-tloris-pritlicje1

Leave a Reply

*

Follow us
RSS
Follow by Email
Pinterest
Instagram